Passie

Wie met passie werkt, inspireert anderen. Passie is besmettelijk en daarom een van de belangrijkste instrumenten om de motivatie, het plezier en succes bij anderen te stimuleren.

Kwetsbare mensen in een begripvolle omgeving

Gisteren kennis gemaakt met een zeer gepassioneerde, sociaal ingestelde ondernemer. Geweldig wat deze man betekent voor de lokale bevolking. Hij vindt het machtig mooi om mensen kansen te bieden, zich te ontwikkelen en bovenal er bij te laten horen in de maatschappij. In zijn onderneming werken kwetsbare mensen die een begripvolle omgeving nodig hebben. Het is zijn sociale roeping, juist deze unieke Achterhoekers aan werk te helpen. Hij straalt als hij vertelt over zijn wens en droom. Zijn enorme drive om dit bedrijf tot een succes te maken is direct voelbaar. Tijdens de rondleiding glundert hij van oor tot oor wanneer hij over zijn bedrijfsideeën en ‘zijn jongens’ vertelt. Een van zijn enthousiaste medewerkers wil dolgraag laten zien hoe een en ander in zijn werk gaat. Hoe blij kun je zijn als het klusje weer gelukt is. Keer op keer. Het begeleiden gaat niet altijd van een leien dakje. Toch zijn er meer voor- dan nadelen. “Als je begeleidt op een rustige en begrijpende manier, bereik je het meest”. Daarom vindt hij het ook zo mooi dat hij zijn medewerkers kan leren hun talenten te ontwikkelen. Hij prikkelt ze voortdurend en ervaart een enorme dankbaarheid en ziet persoonlijkheden opbloeien.

‘Vrolijke noot’ komt nog een keer terug

Dat hij het liefst tussen “zijn jongens” staat, is wel duidelijk. Op zijn kantoortje is het een komen en gaan. Ongeacht of hij in gesprek is en in feite niet gestoord wil worden. De één komt een sleutel terugbrengen. De ander wil hem vrolijk goedemorgen wensen, eigenlijk verlegen zittend om een praatje. Tijdens een volgend klopmoment wordt spontaan gevraagd of hij een nieuwe kan met koffie wil. Zo’n vijf minuten later wordt diezelfde koffiekan weer opgehaald. ‘Vrolijke noot’ komt voor de laatste keer terug. Alleen nu voor suiker en koffiemelk. En iedere keer vindt ‘de baas’ het goed en laat het oogluikend toe terwijl hij grapjes maakt met zijn grote ‘vriend’. “Mooi toch”, zegt hij met glinsterende pretoogjes.

Je mag je zelf zijn, je bent er leuk genoeg voor!

Mooie karakters inspireren anderen. Dat blijkt. Hij zet ‘zijn’ medewerkers, ieder met zijn of haar eigen kwaliteit, op de eerste en juiste plaats. Ben erg onder de indruk over zijn manier van werken, zijn passie voor unieke medemensen. Een voorbeeld voor velen. Boordevol nieuwe inspirerende ideeën, gebaseerd op de vier jaargetijden. Hij laat mensen weten dat ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Gewoon omdat zij er leuk genoeg voor zijn. Erg waardevol!

PS. Op de vraag of het akkoord is om deze blog te plaatsen, heb ik een enthousiast antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s