We hebben een eigen feestdag!

Duidelijker dan dit wordt het niet, het is een feestje om vrouw te zijn! We hebben zelfs onze eigen feestdag. De internationale vrouwendag vindt elk jaar plaats in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld.

De stropdas

Of de dame in kwestie wel capabel genoeg is? Gisteren werd mij haarfijn meegedeeld dat uiteindelijk alle beslissingen worden genomen door ‘de stropdas’. Nou zeg, waar halen ze de brutaliteit vandaan? Kun je je enigszins voorstellen hoe geïrriteerd ik mij voelde? Vast wel. Ik was redelijk op mijn teentjes getrapt, stoom kwam nog net niet uit mijn oren.

Vrouwenfeitjes (1)

Voor de aardigheid toch een paar vrouwenfeitjes op een rijtje gezet:

Vrouwen aan de top, alsof we verdorie nog niet genoeg te regelen hebben, aldus Loesje. Dat er nadelen aan vrouwen zijn, weten we maar al te goed. Dat er voordelen zijn vast ook! Vrouw zijn is al een voordeel op zich! Laten we nu even echt gaan huishouden want vrouwen kunnen..

…meerdere dingen tegelijk

Eten koken, telefoon aannemen en gesprek voeren en ondertussen de afwasmachine uitpakken. Het bekende multitasken. Uiteindelijk staat er een gerecht op tafel waar je u tegen zegt. Meteen een goed excuus als jij aan het eind van de dag. met een wijntje en een zak chips op de bank, onder een dekentje voor de tv kruipt en een paar minuten later een momentje voor jezelf pakt. Anders gezegd een uiltje knapt.

…ongegeneerd veel te veel shoppen

Als er iets is waar wij vrouwen om bekend staan, is het wel shoppen. In winkels waar mannen liever met een grote boog om heen lopen, of ongeïnteresseerd op een stoel gaan zitten, slaan wij vol overgave onze slag. Er is altijd wel een reden om te shoppen: een nieuw seizoen, een eindejaarspremie, een jarige buurvrouw, een feestje of gewoon, een net andere variant van dat ene truitje wat je al 4x in de kast hebt hangen. Elke reden om te shoppen is een goede reden.

…grote hoeveelheden chocola verorberen

Want chocola vraag niet, chocola begrijpt. Geen man die het ware karakter van chocola zo kan waarderen als een vrouw.

…autorijden

De heer in het verkeer is nog altijd de vrouw.

…handtassen dragen

Handtassen, die kleine kasten op onze schouders, in diverse maten en kleuren. Zo handig, er past van alles in. Eén grote grabbelton. Mascara, check. Reserve onderbroek, check. Telefoon, check, dubbel check. Tampon, check. Portemonnee, check. Peperspray, check. Snoepje voor fris in de mond, check. Oplader, check. Zonnebril, check. Chocola, check. Wc-rol, check. Waterflesje, check. Sleutels, check.

Geboren in het leukste team

Gefeliciteerd dames, vandaag was het jullie dag! Of heb je er niets van gemerkt? Was het een dag net als alle andere? Tip: trakteer jezelf zo nu en dan op het feit dat je in het leukste team geboren bent. Even de stad in gaan om iets te  kopen tegen keelpijn. Schoenen of zo.

 Wees trots op jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s