Herfstvakantie

Het wordt prachtig. Uitzonderlijk mooi nazomerweer! De weersvoorspelling voor de eerste herfstvakantiedagen. En vandaag, die ‘rare’ oranjekleurige zon. Heel bijzonder. Waar komt het dan vandaan? Het schijnt een combinatie te zijn van een flinke hoeveelheid roet- en stofdeeltjes en Saharastof. Dan krijg je een rood-oranje zon die meer op de maan lijkt. Mijn mobiel laat een prachtig vastgelegd exemplaar niet toe. Dat is aan de experts.

Herfstvakantie!

Dat is toch met een rugzak op zoek naar eikels, beukennootjes en kastanjes in het grote20171015_150536 dierenbos? En bij iedere paddenstoel in de verleiding komen om even op het deurtje te kloppen? En genieten van een heerlijk koud rosébiertje ‘on the rocks’ op een zonovergoten terras? Ja, toch? Ook zo genoten vandaag? Goed nieuws. Morgen wordt het nog mooier!

🌞Herfstvakantie!🌞

Dat is toch met een rugzak op zoek naar schelpen? En een kwal vinden. Dat is toch een stranddag met 24 graden? Zandkastelen bouwen en een gat graven. Bij iedere stap voetsporen achterlaten. Struinen door de duinen. Een 20171016_234237reuzenschoen en een pronkstuk van oud ijzer jutten. Luieren tussen het helmgras met de zon op je gezicht. Genieten van zon, zee en strand alsof het hartje zomer is! Ja, dat is herfstvakantie. Toch?

Gewoon, omdat het kan op 16 oktober!

Korte verslagen van de afgelopen twee dagen. Vandaag nog eens dunnetjes overgedaan. Uit de Kuieren, Kijken en Kieken in de Achterhoek gids van Truus Wijnen in Joppe beland. Ik had me zo voorgenomen om deze keer niet op ieder deurtje te kloppen maar oh, wat is dat lastig. Paddenstoelen te kust en te keur. Krijg er niet genoeg van. ‘Spillebeen’ gaf helaas weer niet thuis!

Gestart op en bij de Zessprong en binnen een paar tellen al gestopt bij Wijngaard de Zessprong. Uit nieuwsgierigheid. Grappige bordjes en huisjes aan de wijnranken verklappen de gemoedelijkheid van de eigenaar. Je bent welkom om te genieten. Oude rollators worden gebruikt als hulpmiddel bij het plukken. Het grasterras is voorzien van witte geverfde ijzeren stoelen met plastic draad. Rood en geel. Ken ze nog van vroeger bij de speeltuin. Op een bord staat vermeld: ‘Heden in dit theater een triootje’. Nou, of dat genieten is? Toch wel. Een rood, wit en rosé wijntje voor een speciaal prijsje! Lege wijnflessen worden hergebruikt als vaas. ‘Als de drank is in de vrouw slash man, staan verse bloemen in de fles’. Moet je naar de wc, geen probleem. Gewoon rechtdoor en je komt op het twalet, ’t hüüske, de plé, het closet kortom het toilet. Geweldig!

Joppe, een klein plaatsje verscholen tussen de bossen met van die imposante beukenbomen. Nu nog met groen blad. De bodem bedekt met alleen maar roodbruine beukenbladeren. Je voelt je nietig wanneer je al ritselend door het blad je route vervolgd. Verstopt tussen het hout en achter de gracht ligt het majestueuze landhuis ’t Joppe. Bijzonder is het bijbehorende theehuis op een heuvel. Helaas in vervallen staat. Onderaan dat bewuste heuveltje een innig verliefd stelletje op een groen uitgeslagen bankje. Aan alles was te merken dat we ongelegen kwamen. Betrapt of nog steeds tot over de oren verliefd? We kuieren door.

Via verrassende paden, brede zandwegen, een populierenlaantje, langs merkstenen, een holle bolle eikenboom met poppenkasttaferelen, naaldbomen, een met mos begroeid ‘sprookjesbos’ en wankele bruggetjes hebben we het beginpunt weer bereikt. Het was genieten. Meer dan (en) de moeite waard. ‘Truus’ heeft weer wat moois uitgestippeld. ‘De herfstvakantie’ is voorbij. Van aan de wandel naar Aan de poetS.

Ga jij nog iets leuks doen in de herfstvakantie? Of heb je een tip voor een bijzondere wandelroute? Ben benieuwd. Hoor het graag!

En nu met allebei de beentjes hoepla in de lucht. Wandelgroet van

AnnegritS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: