De slag om Grolle in 100 woorden

Er is al veel gepubliceerd over De Slag om Grolle. De meest prachtige en kleurrijke foto’s flitsen voorbij. Volop in de picture bij de landelijke media. Zelfs het NOS journaal is gehaald. Betere reclame kun je niet krijgen. Stop graag een ‘dukaat in het zakje’ en heb voor mijzelf daaraan een kleine uitdaging toegevoegd: De slag om Grolle in 100 woorden.

Anno 1627. Op het schootsveld bulderen kanonnen, geweren knallen. Meters lange stokken, zwaarden, tromgeroffel, hitsige paarden en stoere mannen met baarden. Voor de duvel niet bang. De strijd barst los, felle gevechten. Kampementen rondom de gracht. Een sprookjesachtige entourage. Herfst gekleurde bomen, de geur van kampvuurtjes, getrokken bouillon in grote kookpotten, gebraden kip of een varken aan het spit. ‘Harmens en Bregjes’ vrolijk huppelend tussen de strobalen. Mysterieus ogende fakkeloptocht.
In de binnenstad het nodige vertier. Van de prekende pastor en waarzegsters tot aan wauwelende dronkenlappen in de herberg. Zij verkondigen niets anders dan de waarheid! De Grolse waarheid, toch?

Ook benieuwd wat er allemaal achter de waarheid schuilt gaat? Groenlo is tot en met zondag in staat van beleg en gehuld in het authentieke leven van 1627.

kampvuur met kooppotten
kanonsbuld erik mentink
veldslag 2
veldslag 3

Een bijzonder weekend toegewenst!
AnnegritS

Trailer Slag om Grolle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: