Speculaastocht

Al vroeg in de ochtend buienradar geraadpleegd. “Och, ut schampt d’r net langs”, dachten we zo. Dus de wandelmuiltjes aan en de Speculaastocht lopen.
De zon🌞 schijnt en de wind ‘dut zien best’. Net buiten Grolle worden we de weide ingestuurd. Donker grijze wolken 🌨beloven niet veel goeds maar levert samen met de laatste herfsttinten mooie plaatjes op. De toren van Pisa heeft een waardige concurrent aan het markant geknikte schoorsteentje van Grolle. Bi’j ‘De kapotte Brugge’ een vrolijke groet van twee zwarte Pieten die trakteren op een handje vol lekkers voor onderweg. Snel het verlanglijstje in Piet’s oor gefluisterd. In spanning afwachten of Sint er gehoor aangeeft.Dan wordt het menens. De Grolse wind blös al wat ut halen kan maor wint ut neet van de vijftig tinten grijs wolken. Een verweerd bankje nodigt ook niet uit om te gaan zitten. Want, heb je weleens op ‘un spieker’ gezeten? De eerste spatjes tikken op ons pluutje☔. Gewoon doorlopen, we zijn geen watjes en al helemaal niet van suiker. Toch stiekem gesmokkeld en de route iets verkort. Binnendoor is nooit om. Of dat wel zo handig was? Nou, nee. Langs de nieuwe N18 zit namelijk een sloot. Met water! De behendigheidstest overleefd met het gekletter van stortregen op onze paraplu’s. Soms moet je doen wat je nog nooit hebt gedaan! Toch?

Gelukkig worden we aangenaam verrast tijdens de pauzestop op een prachtige plek. Hete koffie☕ met een ‘klöske’ en…Vocales. Genieten. Na het vrolijk klinkende 🎶’Oh happy day’🎶 breekt warempel de zon door. Vraag je je af waor Sinterklaos zal slaopen? Da’s niet zo moeilijk. In Grolle, het stadje van plezier. Waarschijnlijk in ’t nust van ut prinsken’.

De laatste kilometers lopen we via ‘het Stikkebuske’ door Zwolle bi’j Grolle terug naar de Mattelier waar voor de liefhebbers een heerlijke kop soep staat te wachten. Echte erwtensoep waar de soeplepel rechtop in blijft staan. Met rood gloeiende wangen gezellig aan de klets voordat we de laatste kletsnatte halve kilometer huiswaarts🏡 keren. Vocales, dank jullie wel! We hebben genoten! Onzen zundagmorgen is weer mooi ‘an ’t ende’.

Liefs,
AnnegritS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s