Verrassing!

Vorig jaar de jaarwisseling ingegaan met een goed bewaard geheim. Dit jaar niet anders. We worden wéér op de proef gesteld en wéér vriendelijk maar dringend verzocht tijdelijk onze monden te snoeren.

IN 2018 WORDEN WIJ…

Op de 29ste van de laatste maand van 2017, tijdens het koffie drinken, kregen we spontaan een cadeautje aangeboden in een klein tasje. Twee glunderende gezichten met pretoogjes tegenover ons. “Verrassing!” Schrik van mijn eigen snelle gedachte… we worden toch niet opa en oma? Ja, kan zomaar, daar hoeven we zelf niets voor te doen!
In het tasje een klein houten kistje met op het dekseltje de geschreven woorden:
“In 2018 worden wij…”.
Niet heel raar toch, mijn eerste gedachte? De gulle gevers grijnzen van oor tot oor. Van onze kant verbaasde en vragende blikken. “Ja, maak maar open”, klinkt het enthousiast. Drie afbeeldingen — later meer hierover — in het kleine houten kistje. Drie afbeeldingen die het te verzwijgen geheim onthullen.

GEZINSUITBREIDING

Dat spontaan een opvlieger om de hoek kwam kijken, klinkt waarschijnlijk niet verwonderlijk. Leeftijdsgebonden hoor ik je denken, maar ik zweer het, dat was in dit geval niet zo. Ons gezin breidt uit. Hoe fantastisch is dat?
Trots en met een gevoel van intense blijdschap feliciteren we het gelukkige stel met tranen in de ogen. Kan het wel van de daken schreeuwen. Met de nadruk op KAN! Onze monden moeten op slot. Al hebben we eerder met dit bijltje gehakt, het blijft lastig. Erg lastig. Krijg je een meer dan geweldig nieuws te horen, mag je niets zeggen tot…

VRIJDAGAVOND 12 JANUARI

Het bewaarde geheim wordt onthuld aan iedereen die het horen wil. We maken er een feestje van en vertrekken richting Lievelde, naar het adres van schoonzoon lief. Ook hier twee blije gezichten. De ‘tent’ versierd met slingers en ballonnen om het luisterrijke nieuws een extra vrolijk tintje te geven. Het biertje en de wijntjes staan koud. ‘Iets fris’ natuurlijk ook. Om te proosten op …DJN hoogheden

PRINS LUUK EN ZIJN PRINSES JITSKE

Geweldig, toch?
Een dubbele koninklijke gezinsuitbreiding! Jawel!
Na een Jonkheer nu een Prins EN Prinses in de familie. Wereld(s)nieuws in de Achterhoek en ver daar buiten. Uniek en dat van een niet – met de paplepel ingegoten –  carnavaleske ‘Smutti’ (koddige familie pseudoniem voor mam). Het kan raar lopen. Leuk is het zeker!

in 2018 worden wij 1

EEN ACHTERHOEKS SPROOKJE

‘Ut Leeveldse Prinsken en zien Grolse Prinsesken’.
Ze slöpt neet met keien, de leeuw blif op ’n sokkel in Lechtenvoorde en ut Grolse kanon laot ze neet bulderen. Dit iezerstarke prinsenduo “trekt um oaver ’t spoor”. Een betje frisse Grolse wind tijdens carnaval bi’j De Jonge Nölepeters (DJN) in ut Nölershol, an de verkeerde kante van ’t spoor, kan gin kwaod. “Bun d’r maor wat prat op”, nölt ut Prinsesken. As deus was kas, wah sas nog meer. En attamottamotta. Ok dit Prinsken met ziene Grolse gööje leaft maor ene keer. Ze nöld’n nog lang en gezellig!

DeBUUT

En dan vier je zomaar (wéér) Carnaval. Mijn vorige carnavalsavontuur al gelezen? Vele vragen gehad van, “je viert dit jaar toch ook carnaval?” of “de smaak nu zeker te pakken?” Nog een leuke: “Carnavalskleren al klaarliggen?” Alsof ze het hele jaar op de eerste de beste plank liggen. Neuh, eerst maar eens mijn DeBuut op een buutavond. Begrijp me niet verkeerd, als bezoeker, genieter!

Carnavalvrouw

Alvast een knotsgek en gezellig carnaval toegewenst. Of jullie mij daar zien? Da’s nog een klein geheimpje 😉

Vrolijke groet van ‘Smutti’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s