Pittig kort met een kleurtje?

Sinds grote namen hun lange lokken hebben ingeruild voor een trendy, kort kapsel, is het imago van een korte coupe veranderd. Vorige week een ‘pittig kort’ kapsel laten aanmeten. Niets nieuws. Al was mijn haar, voor mijn doen, de laatste tijd iets langer.

Het laatste restje nep blond valt achteloos op de vloer. Mijn inmiddels van nature grijze haar met witte pluk wordt duidelijk zichtbaar. Is in. Dus ja, waar maak ik mij druk over. Best mooi eigenlijk. Toch, op advies, een kleurtje laten zetten. Asblond. De gulden middenweg zeg maar.

Zo zat ik vanmorgen weer in de kappersstoel. In overleg het geschikte kleurtje uitgekozen en zo gezegd zo gedaan. Het geprepareerde papje wordt met de kwast gezet. Charmant kun je het niet noemen. Met je verfkop tussen de infrarode heaters zonder ventilator. Lekker warm, dat wel. Wie doet je wat, roddelbladen Story en Weekend binnen handbereik. Yo en Wes, Emiel, Max met Willem, Barbie, Harry met zijn Meghan of William en Kate, vraag het mij. Wat wil je weten? Ben weer volledig op de hoogte. Kopje koffie d’r bij. Ik vermaak mij best.

Wat een weertje, hè? De storm van afgelopen week is het gesprek op de achtergrond. Het alom bekende kapperspraatje. Sneeuwhoogtes op de geliefde wintersportbestemmingen zitten weer klip-en-klaar in mijn geheugen. Ondertussen gloeien mijn wangen en als het nog lang duurt, val ik waarschijnlijk in slaap. Ware het niet dat het wekkertje rinkelt. Een wasbeurtje. Heerlijk dat gekroel in je haar. Het bescheiden meisje doet haar uiterste best en föhnt mijn haar droog. De finishing touch laat nog even op zich wachten. Ik verdiep mij in de laatste modegrillen.

“Goedemorgen”, klinkt het even later enthousiast. “Zo, een kleurtje, had ik begrepen”. Pardon!?  Schrik ervan! Is het zo erg?

Ook de ‘droogkap’ naast me deelt mee in de ‘feestvreugde’. De dame in kwestie kijkt op van haar ‘roddeltje’ en als toegift schenkt ze me een vette knipoog, haar mond wagenwijd open. Welgeteld 7 zwarte vullingen. En die grote grijns op haar gezicht. Bedankt, daar zat ik net op te wachten.

Het zijn waarschijnlijk buuf’s overduidelijke reactie en mijn verschrikte en uiterst verbaasde gezicht die de kapster wakker schudt. “Oh sorry” verontschuldigt zij zich, “ik dacht al er zit best wel een mooi kleurtje in”. Best wel dus. Ze heeft het nota bene zelf gedaan!

Thuis gekomen en ettelijke tientjes lichter in de portemonnee, vertel ik mijn verhaal. In plaats van dat ik een beetje bijval krijg, wordt mij de volgende vraag gesteld. “Waarom heb je eigenlijk een kleurtje gedaan, dat grijze vond ik je best wel mooi staan”. Daar komen ze NU mee aanzetten. Ik vind het wel best. Best wel!!!

Een best weekend toegewenst!🙋

met een gekleurde groet van,

AnnegritS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s