‘Tess Wester’ allures

Er wordt al weken gespeculeerd over de kampioenswedstrijd van dames 2 van handbalvereniging Grol. Als… dan… worden we… Dit seizoen voor het eerst spelend in een competitie buiten de landsgrenzen. Van Gelderland. Het tweede damesteam van HV Grol speelt, net als dames 1 en de A jeugd, in Twente. En dat heeft goed uitgepakt. Koploper in de poule direct gevolgd (2 punten minder) door Blauw Wit uit Ruurlo. Bij verlies kans op een gedeelde 1ste plaats maar met een beter doelsaldo. Spannend tot de laatste wedstrijd. Al is die laatste zeker niet de spreekwoordelijke kers op de taart.

Een bomvolle tribune

Zaterdagavond 7 april, iets later dan de geplande klokslag 20.00 uur, klinkt het fluitsignaal. Een bomvolle tribune. Van de jongste handballertjes tot aan oud-clubgenoten, familie, vrienden noem maar op. Eigenlijk was half Grolle d’r bi’j. Als echte profs worden de speelsters van BWO en HV Grol met naam en toenaam door de enthousiast klinkende voorzitster voorgesteld. Een spontaan lang-zal-ze-leven gezongen door het voltallige publiek voor de jarige Grolse keepster. Spandoeken versieren de sporthal, een bescheiden toetertje klinkt op de achtergrond.

Een ‘zure’ eerste helft

Een uiterst moeizaam begin van de wedstrijd. Slordig aanspelen en veel onnodig balverlies. Niet het spel dat dames 2 normaal gesproken speelt. Het was traag, geen systemen, mislukte aanvallen en weinig doelpunten. De 6-6 ruststand geeft het juist beeld weer. Beide coaches hebben tijdens de pauze vast en zeker ‘iets te mokken’ over de ‘zure’ eerste helft.

Ontlading

Na rust hetzelfde niveau. Op z’n Achterhoeks (en Twents): ”t is bedreuft’. De Tukkers uit Beuningen (6de in de poule) geven zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Grol staat zelfs achter. Het zal toch niet. De kampioenswedstrijd en dan verliezen! Volgens een partijdige gelegenheidstoeschouwer krijgen de Grolsen vleugels na twee keer achter elkaar gescoord te hebben. Bij metingen waarschijnlijk weinig tot geen gefladder meetbaar. De Grolse goalie krijgt zowaar ‘Tess Wester’ allures. Twee prachtig gestopte penalties. Veruit de mooiste acties van de hele wedstrijd. Of is het toch het laatste doelpunt, in de laatste minuut? Nee, het is de aller, allerlaatste seconde van de wedstrijd. De knal van doelpunt 11 en het eindsignaal klinkt op nagenoeg hetzelfde moment. Wat een ontlading. Niet alleen in het veld maar ook boven op de tribune. Mooi is wat anders, spannend was het absoluut. Eindstand 11-10.

Iets met drankjes

Voor seizoen 2017/2018 het tweede kampioenschap dat in de HV Grol boeken kan worden aangetekend. Geweldig dames, om trots op te zijn! Significant verschil. Was het bij de D jeugd vooral snoep wat om de nekjes bungelde, dames 2 grossiert in ‘iets met drankjes’.

Proost!

cropped-aan-de-klets-fb-omslag11.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s