Ben er even niet!

Dat heb je waarschijnlijk al gemerkt. AandekletS is even uitgekletst.

Radiostilte, inspiratieloos, leven onder een steen, het zwijgen opgelegd gekregen, schrijfverbod, censuur akkefietje of op de vingers getikt door de nieuwe privacywetgeving AVG? Nee hoor, niets van dat alles. Al komt er eentje heel dichtbij!

Spontaan kreeg ik de vraag of ik gestopt ben met schrijven. Ze miste mijn verhaaltjes. Hoe leuk is dat? Ik ben dus vergeten mijn out-of-office reply aan te zetten.

Of een soort van. Gruwelijk hekel aan dat woord. Zo las ik, ‘laat out-of-office reply het werk doen terwijl jij op vakantie bent’. Dat zou fantastisch zijn, terwijl jij er niet bent een ander, de afwezigheid assistent, je werk laten doen. Best handig zo’n assistent! Maar zo werkt het niet. En schrijven doe ik maar al te graag zelf.

Als excuus kan ik makkelijk zeggen: “Ik ben (te) druk”. Op de vraag hoe het gaat, ‘druk, druk, druk’ antwoorden is niet meer zo sexy. We zeggen en zijn het waarschijnlijk allemaal. Maar het is geen antwoord op de vraag van iemand die oprecht geïnteresseerd is. Dan had de persoon in kwestie beter kunnen vragen: “Ben je druk of zullen we even een bakkie doen?” Bij het druk-druk-druk antwoord kun je volgens mij het best als volgt antwoorden: “Da’s mooi, succes met alles wat je moet doen. Ik zal je niet langer ophouden. Aju”.

Druk zijn is niet erg. In tegendeel. Maar het is wel zoveel leuker dat je het druk hebt met dingen die positief kunnen uitpakken. Met de klemtoon op ‘kunnen’. Ik ga jullie echt niet vermoeien met waar ik dan wel zo druk mee ben. Het geijkte antwoord dat iedereen kent: gezin, baan, huishouden, vrijwilligersklus en misschien, als de tijd EN ZIN er is, voor leuke dingen.

In februari ben ik gestart met een opleiding. Wil ik zelf, dus niet klagen. Bewust niet gekozen voor een zelfstudie. De bekende stok achter de deur doet (hoop ik) wonderen. En een dagopleiding werkt voor mij beter dan een opleiding in de avonduren.

Een ochtendmens pur sang heeft ’s avonds op tijd ‘de luiken’ gesloten ;-). Ben ook geen twintig meer!

Het is best pittig. Maar het is vooral heel veel. Gelukkig op mijn werk de medewerking gekregen mijn uren zo in te delen dat ik een extra dag vrij ben. Om te leren! Op je vrije dag aan de studie en op zaterdag in de schoolbanken. schoolbanken

Het allerleukste daaraan is kennis delen en collega’s ontmoeten uit alle windstreken van het land. Van Aerdenhout tot aan Maastricht, van Zandvoort tot ver in de Achterhoek. Je hoort nog eens wat op z’n Limburgs of met een Zaanse tongval. Daarbij het Achterhoekse. Een leuke mix en garantie voor mooie verhalen, grappige misverstanden en gezelligheid.

Tijdens één van de eerste bijeenkomsten gaf de docent al aan:

‘Als je nu nog een sociaal leven hebt, doe je iets niet goed’. ‘Jao, jao, dat zal wel’, dacht ik nog. Maar hij krijgt/heeft gelijk.

Nog twee zaterdagen te gaan, verslagen inleveren en als afsluiting nog één schriftelijk en een mondeling examen.

Ben nog wel even zoet want mijn afwezigheid assistent neemt nul komma nul, niets, nada, noppes uit mijn handen. Wel heb ik een heel lief gezin dat veel klussen op zich neemt. Schatten zijn het. Dank. Dank. Dank!

Dus, bij deze…

Ik ben er even niet!

Tot gauw, tot

cropped-aan-de-klets-fb-omslag4.png

Groet,

AnnegritS

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s