The Special Dinner Show

Een vorkje meeprikken

Treffen wij dat even. Uitgenodigd worden om een vorkje mee te prikken. Donderdagavond bij Hogenkamp in Lichtenvoorde. Studenten van de Fontys ACI Hogeschool in Tilburg organiseren samen met Perron 8 The Special Dinner Show. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. We zien dat wel zitten. Lekker aanschuiven en je laten verrassen. Heerlijk!

Hoe makkelijk kan het zijn?

De jonge studenten volgen de opleiding International Event Music & Entertainment Studies. Hele mond vol. Je mag ook IEMES zeggen, las ik. Je leert nieuwe producten op een creatieve manier in de markt te zetten. Van festivals tot radio en tv, van films tot games en van theaters tot pretparken. En wat kun je dan worden? Nou bijvoorbeeld artist manager of producer of organisator van evenementen. Of een marketingfunctie in de creatieve industrie. Duidelijk allemaal, toch? Perron 8 helpt bij het invullen van vrije tijd voor kwetsbare mensen.

Zo gewoon mogelijk, speciaal waar nodig!

Op school in Tilburg en dan met Perron 8 in de Achterhoek een evenement organiseren?  Ja, omdat Perron 8 zulke leuke en aardige mensen heeft die hier graag aan mee willen werken. Hoe makkelijk kan het zijn. En erg internationaal. Over de provinciegrens heen.

Ras-entertainer

Bij aankomst wordt druk over en weer overleg gepleegd. Hier nog iets regelen, daar nog aan denken. Aanmelden via scannen van het toegangsbewijs met de mobiel. Even een hapering maar dan gaat het als een speer. Professioneel en onderdeel van de studieopdracht. Dat beloofd nog wat. Als iedereen is binnengedruppeld en zijn of haar eigen stekkie aan de gereserveerde tafel heeft gevonden, heet Jerre de aanwezigen van harte welkom. Zo te horen heeft hij vaker de microfoon in de hand gehad. Een vlotte babbel en een geboren ras-entertainer.

Smaakt naar meer

Een drankje wordt gebracht. We schieten in de lach. Ieder glas, of het nu een wijntje, biertje of een glas water is, alle vingers van de oberstudent omvatten de bovenkant van het glas bij het serveren. Geen probleem, hij doet zijn best. We proosten erop!
Het voorgerecht, keuze uit Pomodori- of courgettesoep, wordt opgediend. Weet je hoe lastig het is om, met een zwaar dienblad met soepkoppen, de juiste kop soep bij de juiste persoon te bezorgen? Aan de gezichten te zien, best lastig. Het smaakt in ieder geval naar meer.

Handtekeningsessie

Tijd voor het eerste optreden. Mirte Brouwer, bekend met haar dansgroep van Holland’s got Talent, geeft een swingende en strakke performance weer met haar hiphop dans. Tenminste ik denk dat het zo heet. Met haar felle bewegingen schuift ze de vloerbedekking bijkans van het podium. De jongste gasten onder ons raken gepassioneerd van haar danskunsten en kijken, vlak voor het podium in kleermakerszit, ademloos toe. Na afloop een handtekeningsessie. De jonge kereltjes staan vooraan in de rij.

Grote glimlacht

Het dampende hoofdgerecht wordt opgediend, pasta kippesto of lasagne. De fanatiekelingen van Perron 8 doen hun stinkende best om het iedereen naar de zin te maken. Zij staan al vanaf 15:00 uur in de keuken om voor zo’n 90 man een heerlijk diner in elkaar te flansen. En dat is meer dan voortreffelijk gelukt. Een grote glimlach op ieders gezicht.

Voor herhaling vatbaar

Dan maken Ellis en Maxime hun opwachting. Maxime begeleidt Ellis op gitaar, terwijl Ellis menigeen in de zaal het zwijgen doet opleggen met haar loepzuivere stem. Ik krijg spontaan kippenvel. ‘Praatjesmaker Jerre’ praat ondertussen de boel aan elkaar. De ‘koks in spe’ worden in het zonnetje gezet en met een daverend applaus bedankt voor hun kookkunsten en inzet. Hetzelfde geldt voor de studenten en chef-kok Teuntje. Zij hebben samen een erg leuk en geslaagd concept in elkaar gezet. Voor herhaling vatbaar!
Hiphopster Mirte showt weer haar flitsende dansmoves. Jurre is maar wat trots op zijn zusje en vraagt het aanwezige publiek om een hard applaus. En dat krijgt ze. Dik verdiend!
Tijd voor het toetje, Tiramisu of Dame Blanche. Volgens één van de koks maakt het niet uit wat hij je voorzet. Beide nagerechtjes zijn wit en met chocola. Hoe simpel kan het zijn. Ellis en Maxime brengen als slotact een subliem klinkend stukje muziek ten gehore.

Houdoe!

We kletsen wat na en wachten op één van de getalenteerde koks om huiswaarts te keren. Hij komt lachend aangelopen met de vraag of twee van ons even kunnen helpen met de afwas. Oei, daar had ik geen rekening mee gehouden maar weigeren kan natuurlijk niet, als het zo aardig wordt gevraagd. Luttele minuten later staan we in de keuken. Bij de vaatwasmachine. Zo’n professioneel geval. Binnen 5 minuten kan de volgende krat erin. Jemig, wat een rotzooi en wat een vaat. Spoelen, inruimen, krat erin, even wachten, klaar. Volgende. Ondertussen gezellig aan de klets met een van de studenten. “Ah joh, je hoeft dit echt niet te doen, hoor! Dat doen wij wel”, klinkt het alleraardigst. Ik denk stiekem dat hij het maar wat fijn vond, een hulp in de huishouding. Beken eerlijk dat ik het liefst “Prima, dan stop ik ermee” had gezegd. Zo’n 6 vaatwasmachinesessies later gooien wij de theedoek in de ring. Het is mooi geweest. Een begin van een leeg stukje aanrecht is er. Met “succes met de rest en met jullie studie en bedankt voor deze leuke avond”, nemen we afscheid. Houdoe!

Geweldig hoe je met respect voor elkaar zo’n gezellige en gevarieerde avond in elkaar kunt zetten. Een top samenwerking tussen Brabanders en Achterhoekers, tussen doelgroepen die niet direct voor de hand liggen. Een grenzeloos evenement met muziek, dans en gastronomie. Voor mij een Michelinster waard!

Een zonnig en stralend weekend toegewenst,
Liefs AnnegritS

cropped-aan-de-klets-fb-logo-ogeltje5.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s