‘Zeg, wat breg ow hier?’

Hair essentials

Vanmiddag bij het verlaten van het ziekenhuis, vlak voor de draaideuren, lopen we achter twee dametjes. Ik gok zo tegen de tachtig. Met chique, net uit de krulspelden, wit haar. Stel dat het vandaag regende, dan was het geheid in een transparant plastic regenkapje verpakt. Het bewuste regenkapje dat zich op ingenieuze wijze laat opvouwen tot een piepklein pakje. Past gemakkelijk in elke damestas. Verkrijgbaar bij de drogisterij onder het assortiment ‘hair essentials’.
€ 0,87 en decennia lang op voorraad leverbaar!

Wat hef e dan?

Al keuvelend lopen de oudjes, iets voorover gebogen, achter de rollator. Voor onze begrippen hebben ze een zee van tijd. Oké, vrijdagmiddag, bijna weekend, dus we passen ons tempo aan.
Net buiten gekomen, zien ze een bekende. “Zee, daor he’j Marietje”, stoten ze elkaar aan. Marietje komt kwiek aangewandeld en ook op haar gezicht direct de herkenning. Pardoes worden de rollatorremmen aangetrokken en een ‘gezellig präötj’n’ volgt. “Zeg ak vraog’n mag, wat breg ow hier?”, zomaar uit het niets een meer dan belangstellende vraag.
Straight to the point, dat wel! Marietje is de beroerdste niet en stilt de gezonde nieuwsgierigheid met: “Mien Jan”. “Och toch”, klinkt het in koor. “Wat hef e dan?” Ze draaien er niet omheen, die beide ‘gekrulde witjes’.

Zien Marietjen

Omdat wij verder zijn gelopen richtig betaalautomaat, hebben we de reden van Jan’s opname gelaten voor wat het is.
Wens hem in ieder geval veel beterschap en dat hij snel thuis, samen met ‘zien Marietjen’, bij de kachel mag zitten. Met een beschuute met naegelholt om an te starken.

Hol ow kregel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s