Het bel-me-dan-liever-niet telefoontje

Te onpas, al een paar dagen, trilt mijn telefoon in verband met een oproep vanaf een privé nummer. ’s Morgens, ’s middags, ’s avonds. Op het werk, in de winkel, op de fiets of tijdens het eten. Tot vervelens toe. Vind ik. Elf gemiste oproepen in 3 dagen tijd. De aanhouder wint.

Uniek aanbod

Bingo bij het twaalfde belletje. Goedemiddag met…
Het gesprek begint, zoals gebruikelijk, vriendelijk. Ons doopceel, wat telefoon-, internet- en tv-activiteiten betreft, wordt gelicht.
Hoeveel, hoelang, wat, wanneer, door wie?
Vragen om een zo goed mogelijk beeld te vormen voor een fantastisch en uniek aanbod. Ben benieuwd. In een rap tempo worden alle mogelijkheden opgedreund en al snel was ik het spoor volledig bijster.

Enkele krachttermen: zoveel bit/s internet down- en uploads, gratis wifi-modem en internetbeveiliging. Gegarandeerd perfecte wifi. I hope so!
Interactieve tv: online tv en on demand kijken. Uitgebreid terugkijken, opnemen & live-tv pauzeren en begin gemist. Movies & Series. Vast bellen met gratis nummerbehoud als toegift. En dat alles voor maar € 39,95 in de eerste 3 maanden. Oja, een monteur die het kosteloos komt installeren, zou ik bijna vergeten. Heel belangrijk!

Moment suprême

En mevrouw, kan ik het voor u bestellen? Euh? Mevrouw? Bestellen?
Nou nee, zou graag eerst met het thuisfront willen overleggen. Kan de informatie ook via email worden toegestuurd? De vriendelijke stem klinkt een octaaf lager. Nee, dat gaat niet. Oh, nee? Mijn verbaasde reactie.
Nou ja, krabbelt de ‘Griet-belt-liever-niet’ stem terug, dat kan wel maar dan stuur ik een offerte. En zolang u niet op de button BEVESTIGEN klikt, gebeurt er niets, deelt Miss Callcenter mij resoluut mee. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Oppassen geblazen dus.
Nou vooruit, laat maar komen dan, die offerte. Tijd om de gegevens te noteren. Naam, adres, woonplaats en telefoonnummer zijn al bekend.
Hoe dan? Joost mag het weten. Ik zou met een enquête meegedaan hebben. Ik?
Wat is het e-mailadres en IBAN-nummer? Mijn alertheid bereikt zo langzamerhand de hoogste regionen. Mijn bankrekeningnummer? Lijkt mij in deze fase totaal overbodig. Dus nee, dat krijgt ‘Grietje’ niet. Nou mevrouw, dan kan ik niets voor u betekenen. Voor mij HET moment suprême!

Een fijne dag!

Het bel-me-niet Register riedeltje werd in hoog tempo afgeraffeld. Een fijne dag chagrijnig toegewenst. De verbinding verbroken. Zo zeg, die heeft de pee erin. Doodzonde van haar en mijn tijd. Na 12 pogingen uiteindelijk toch nul op het rekest. Als je maar lang genoeg blijft proberen, win je. Alleen vandaag niet!

Haar tip, registeren bij het bel-me-niet Register, direct opgevolgd. Heeft ze toch iets bereikt.

Een hele fijne dag!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s