Foto-actie. Klik. Klaar.

In december 2018 werd via diverse social media kanalen een oproep gedaan om mooie, bijzondere foto’s aan te leveren met als thema Stad Groenlo. Foto’s voor akoestische wandpanelen in theaterzaal De Veste en Wheme in het Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier.

Te mooi om te laten schieten

Thuis werd ik getipt. Je moet meedoen met die reflectiefoto’s van de Grolse gracht. Foto’s genomen op een prachtige herfstdag in oktober tijdens een rondje Grolle. Zonnig en windstil en spiegelend, stilstaand water in de gracht. Herfstgetinte bladeren aan de bomen. Of die foto van de imposante en statige treurwilg op de Halve Maan. Verlicht door de laatste zonnestralen tegen een donker grijze lucht. Met het risico op een flinke plensbui toch maar even van mijn fiets gestapt. Te mooi om te laten schieten. Het fotobestand in de galerij weer flink aangevuld. En in dat bestand zitten ook de sneeuwfoto’s van december 2017. Geschoten net voordat de avond valt en de huizen gezellig verlicht worden. De tip van het thuisfront opgevolgd en in totaal 5 foto’s ingestuurd.

Gewoon met de S7

Een week geleden werd ik verrast door een e-mail van de Mattelier. Het heeft even op zich laten wachten maar intussen heeft de jury 9 afbeeldingen uitgezocht. En ja… ik ben een van de gelukkigen. Sterker nog, dubbel geluk! Twee van die immense afbeeldingen van mij. Met het grappige detail dat ze zijn gemaakt met mijn mobiel. Niks telelens, sluitertijd, statief.
Niks compact-, bridge-, reflex- of systeemcamera. Nee, gewoon met de S7 van Samsung. ‘Klik’. Klaar.
Eerlijk is eerlijk. Die prachtige foto van de kikkerbrug bij de basiliek is haarscherp en vanuit de perfecte invalshoek genomen. Het zijn allemaal juweeltjes, trouwens.


Met een klein gezelschap van zeven (hobby-) fotografen en ik en een tiental belangstellenden zijn de panelen gisterenavond onthuld. Na de onthulling gezellig even gekeuveld onder het genot van een roseetje of een ‘advocaatje met een flinke dot slagroom en boerenjongens. Hemels volgens de smikkelaar! Met een trots gevoel huiswaarts gekeerd. Al met al een erg leuke opsteker!

Nieuwsgierig geworden naar de andere fotopanelen? Ga gerust eens kijken. Zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s