Moederdag

Elke dag is Moederdag. Niet alleen de tweede zondag in mei, die bewuste ‘commerciële’ Moederdag. Iedere dag ben ik moeder, maar de zaterdag spant de kroon. Gemiddeld genomen de opruim-, was- en boodschappendag. De vieze-vette-vingers-verwijderdag. Poetsdag. Want dat doen moeders toch?

Er zijn leukere bezigheden

Voordeel van zo’n ‘doordeweekse’ zaterdag is, dat het de enige vaste dag van de week is dat ik steevast scoor op de stappenteller. Minimaal 10.000 stappen per dag, mijn ingestelde doel, haal ik met glans. De Samsungapp reageert tenminste enthousiast.
“Elk nadeel heb zijn voordeel”, zou Johan op z’n plat Amsterdams zeggen.
“Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ik kan nu niet blijven, ik kan nu niet langer blijven staan. Een andere keer misschien”. Herman had het al vroeg in zijn snotje.
En als dan alles weer gefikst is, de bodem van de wasmand bereikt, het huis achteloos-achtergelaten-sok-en-onderbroekvrij is en de badkamer op z’n bling-blingst schittert, ben ik voldaan en blij.

Poetsvrouw blij.
Assepoester blij.
Moeder blij
.

Kanttekening: Even maar, heel even.
Amper de poetsdoek aan de wilgen gehangen, klinkt spontaan de vraag: Kan ik al in bad? Tuurlijk jongen, ga vooral je gang. Het zou toch bijzonder spijtig zijn dat de glans een half uur, wat zeg ik, 5 minuten blijft zitten. Met de dreigende waarschuwing dat ik geen enkel spoor van de douche-activiteiten wil terugvinden, vraag ik me gefrustreerd af waarvoor ik mij zo heb uitgesloofd. Oja, omdat ik moeder ben. Punt.

Moederdag aanbieding:
De oor-, neus- en baardtrimmer

Natuurlijk ben ik een gelukkige en apetrotse mam. Iedere dag weer. Heb helemaal niets te klagen. En op Moederdag kijk ik toch stiekem uit naar een bloemetje of aardigheidje. Al is het een oor-, neus- en baardtrimmer omdat die toevallig bij de Aldi voor Moederdag in de aanbieding is. Maar ik geef de voorkeur aan het allermooist, een dikke welgemeende knuffel.

Voor vandaag wens ik iedereen een hele fijne niks moet, niksen mag dag. Geniet ervan, het is zo weer zaterdag! Moederdag dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s