Plakgekte

Dat doet ie weer goed, onze plaatselijke Appie. De plakplaatjesactie in samenwerking met Oudheidkundige Vereniging Groenlo is een waar succes. Het blauwe plaatjesboek ‘Grepen uit Grols verleden’ een must-have. Zo’n Grols hebbeding. Tijd voor actie.

Geen windeieren

Het blauwe boek wordt na de wekelijkse ‘grote boodschappen’ trouw bijgewerkt. Op de verjaardag van afgelopen zondag wordt mij terloops gevraagd of het plakboek al vol is. “Oh God nee, nog lang niet”. “Kom ik straks eff’n bi’j ow an”, het resolute antwoord. Prima! Thuis gekomen snel de balans opgemaakt. Meer dan 100 te gaan. De dubbelen, ik heb ze niet geteld, worden meegegeven. Zo’n uurtje later komt de enthousiasteling terug. Om en nabij de 40 plakkers voor in het boek. Deze ruil legt ons zeker geen windeieren.

Dit zijn de regels en daar moet u het mee doen!

Word zelf(s) akelig fanatiek en meld me aan bij de Facebookgroep: AH….ruilplaatjes, Grols Verleden. En door de ballotagecommissie gekomen. Want dat is nog wel een dingetje. De beheerder zit bovenop de plaatjesschatkist. Alles voor een eerlijke ruil. ‘Dit zijn de regels en daar moet u het mee doen’, is het eerste wat mij te binnen schiet. Volledig terecht overigens. Daar kwam ik al snel achter. Dat doet ze goed!

Resultaat van een uurtje scrollen op Facebook en chatten: 30 nieuwe en evenzoveel dubbelen om te ruilen. Rode wangen van inspanning en voor zondagavond te laat naar bed. Het digitale klokje van de combi-oven geeft 23:45 uur aan, om maar even in de cijfertjes te blijven. Morgen een rondje Grolle op de fiets. Hartstikke gezond, deze spaaractie! Met zo’n 30 op de teller te gaan, heb ik alle vertrouwen dat het goed komt. Maandagavond gaan we vrolijk verder, nou ja, vrolijk. Je wordt er bijkans hebberig van.


48 keer fiets op, fiets af,
dingdong,
hallo,
alsjeblieft,
dankjewel,
tot ziens!

Een glimlach en een praatje, gezellige plakvrienden ontmoet en een onverwachts, kort ziekenbezoekje. Die pechvogel. Appie’s plakplaatjesboek als ultieme tijddoder. Ieder nadeel heb zijn voordeel. Leuker kan hij het niet maken.

Nog 4 te gaan!

Of de ruilmiddag uitkomst biedt? Vast! Of je mij daar ziet? ‘Kweet nie’.
Ben nu al gek genoeg, volgens het thuisfront.

Hartelijke groet en succes voor alle plakplaatjesspaarders!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s