Kamperen met Hotel Mama faciliteiten

4 dagen Zwarte Cross. Kamperen om niks te willen missen. Ook niet de goed gevulde diepvries, stroom, een eitje en een heerlijk ligbad.

4 dagen Zwarte Cross qua budget gelijkwaardig aan een luxe 5-sterren vakantie van minimaal 2 weken. Maar dan in alle opzichten anders. Heel anders. Gemoedelijk, gezellig, gekkigheid, stof, biertje, vette hap, kaviaar uit de muur, muziek, theater en ronkende motoren. En een gemêleerd gezelschap, van jong tot oud, dames en heren (en alles wat daar tussen zit) van pakweg 220.000 man. Vriendschap ontstaat bij de eerste ontmoeting. Kortom de grootste dag- en nachtopvang van Nederland. Van de hele wereld, mag met gepaste Achterhoekse bescheidenheid gezegd worden.

Af en toe een appje, zou fijn zijn.

Maar ook zorgen en slapeloze nachten bij het achterblijvende thuisfront. Komen ze goed terug? Gebeurt er geen narigheid? Met veel goedbedoelde adviezen zijn ze op pad gegaan. Of ze die opvolgen? ‘Kweet het niet’. Af en toe een appje, zou fijn zijn. Zeker deze spontane, zonder aandringen overigens: Ik leef nog, bedankt voor de belangstelling!
Of om kwart over acht ’s morgens:

Kan pap of jij ons zo ophalen?

Een klein vreugdesprongetje. Om niet te enthousiast te klinken een neutraal antwoord: “Jawel, waar dan?”
Een route omschrijving vanuit timmermansoog gezien: ‘Gwn via de kant van het spoor en dan die dwarsweg daar haaks op. Op die splitsing staan wij wel’. Oké, maar welke splitsing? Er zijn er meer. ‘Die weg met het spoor en dat dal en dan de weg waar de hoofdingang aanzit. Duidelijk, toch? Het is dat we de weg daar kennen.

Thuis gekomen klinkt vrolijk: “Hallo Mutti”. Een klamme, stoffige knuffel volgt. Zwarte stof benen, een nek met zwarte gleuven of eigenlijk is alles stof. Wat een smeerkanis. Maar wat maakt het uit. Ik kan het vandaag hebben, ben super blij dat ik ‘m zie. ‘Stof’ loopt regelrecht naar de diepvries, pakt brood en bakt eieren. De inhoud van het twee liter melkpak is geslonken tot 0,25 ml. Zijn mobiel aan de oplader en dan een heerlijk badje.

Fris en fruitig

Dik een uur later: Gepoetst, gekamd en gestreken. Geheel ontstoft, sloffend op badslippers, het campingschoeisel bij uitstek, en op de vuist nog een krentenbol. Ik ken hem niet weer. Fris en fruitig. De Hotel-Mama-taxi met privé chauffeur staat weer klaar op weg naar dag 3 van de Zwarte Cross. De wasmachine draait overuren. Meer dan 5-sterren waard, dacht ik zo!

“Ajuu, mam”. Ik verdwijn in een frisse omhelzing. “Ja tjuus, veel plezier, kijk goed uit en als het gaat onwe…”. Verder kom ik niet. “Jaaahaaaa, weet ik welhel”.
Of had ik dat misschien al gezegd?

Niks is onmogelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s